Asbestsanering

Is er uit de asbestinventarisatie gebleken dat uw pand asbest bevat? Dan is het belangrijk dat materialen die asbest bevatten op professionele en zorgvuldige wijze uit het pand verwijderd worden. De vezels van asbest die los kunnen komen bij sloopwerk of slecht weer, zijn na inademing namelijk gevaarlijk voor de gezondheid van mensen. De vezels tasten de longen aan en kunnen leiden tot ernstige longaandoeningen. Het is dus van groot belang dat asbest wordt verwijderd in of rondom uw woning of gebouw.

Gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf

Het verwijderen van asbest is een gevaarlijke klus en mag alleen uitgevoerd worden door bedrijven met een Ascert keurmerk. Er komen namelijk nogal wat wettelijke veiligheidsmaatregelen kijken bij het verwijderen van asbest, om het proces zorgvuldig en zonder onnodige (gezondheids)schade te laten verlopen.

Grebbedam Milieutechniek is in het bezit van dit keurmerk en voert al jarenlang asbestsaneringen uit voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers.

Asbest laten verwijderen

Bij het verwijderen van asbest worden asbesthoudende materialen verwijderd en vervangen door nieuwe materialen. Dit gebeurt uiteraard uiterst zorgvuldig. We beginnen met het volledig afdekken van de ruimte zodat de loskomende asbestvezels niet rond kunnen vliegen of ingeademd worden. Ook ramen en deuren worden gesloten.

Onze specialisten dragen speciale kleding zodat zij de vezels niet kunnen inademen. Nadat het asbest is verwijderd, wordt dit verpakt in speciaal verpakkingsmateriaal dat vervolgens op een veilige manier naar een afvalverwerkingsstation vervoerd zal worden. Daar wordt het asbest vervolgens vernietigd.

Kosten asbest laten verwijderen

De kosten voor het laten verwijderen van asbest, zijn afhankelijk van de voorafgaande inventarisatie, de plek waar asbest verwijderd moet worden en met welke materialen het asbesthoudende materiaal vervangen moet worden. Blijkt uw dak bijvoorbeeld asbest te bevatten? Dan moet er een compleet nieuw dak geïnstalleerd worden.

Wilt u meer informatie over asbestsanering en/of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

logo Grebbedam Milieutechniek
Meer weten over deze expertise? Tel: 0317-612 423